Gooseneck van factory and manufacturers | Fushitong

јадица всидрена на коза ван

Краток опис:

Телото на кутија е направен од високо-сила брановидни челични лимови ладно валани, без скелет структура, голем товарен простор, и разумни дистрибуција на телесните кутија; X-тип на престој имаат карактеристиките на мулти-нерешено, тежок товар, и мала тежина. Тип, отворен тип, отворен тип церада, итн, лесно


детали за производот

Тагови производ

Комбето транспорт полуприколката е погоден за транспорт на домашни апарати, светлина текстилна стока, јаглен, песок и други градежни материјали и палети стока.

Телото на кутија е направен од високо-сила брановидни челични лимови ладно валани, без скелет структура, голем товарен простор, и разумни дистрибуција на телесните кутија; X-тип на престој имаат карактеристиките на мулти-нерешено, тежок товар, и мала тежина. Тип, отворен тип, отворен тип церада, итн, лесен за ракување, задоволување на различните и персоналните барања на корисниците.

van транспорт полу-приколка рамка е структура преку-држач, за прием на праволиниски или Вид на врат, висина на надолжната зрак е од 400мм до 500мм, и манган плоча е заварени со автоматско заварување заседа. Во жила и заварување на целина.

Рамката на Ван тип полу-приколка е на донесувањето зрак структура, и на надолжната зрак е на рамен тип или тип на јадица всидрена на коза. На height интернет е 400-550, на надолжната зрак се заварени автоматски, рамката е удар разрушен, и попречната греда е навлезе во надолжната зрак и заварени како целина.

Рамка структура: телото на кутија е направен од високо-сила брановидни челик ладно валани без рамка структура, со различни избори во центарот, голем товарен простор, разумен дистрибуција во телото на кутијата, X-тип на голема заграда, со карактеристиките на мулти повлече, тежок товар и светлина себе тежина. покривот на автомобилот има затворен тип, притисни отворен тип, отворен тип, отворен тип, наместо на церадата пол тип, итн, што е лесно да се работи и ги исполнува насочуваат и персоналните барања на корисниците.

Структура е разумен и има силна ригидност и цврстина, која се користи за поддршка на оптоварување и забави влијание.

затворен дизајн на страната заштита се донесува за комбето тип полу-приколка, кои можат ефикасно да се намали потрошувачката на странични ризикот и енергија кога возилото се вози со голема брзина. дизајн на задниот заштита има разумни додатоци количка, што е погодно за работа.


  • Тема:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака тука и испратете ја на нас